پولسازترین کار در حرفه حسابداری

پولسازترین کار در حرفه حسابداری

همه کسب و کارها در هر زمینه‌ای برای مدیریت امور مالی و دادن مشاوره مالی به مدیران و صاحبان کسب و کار نیاز به یک حسابدار دارند. حسابداران با داشتن مدرک کارشناسی و یا یک گواهینامه دارای اعتبار می‌توانند در شرکت‌ها مشغول به کار شوند. درآمد هر حسابدار بسته به نوع کاری که انجام می‌دهد و شرکتی که در آن کار می‌کند، متفاوت است.طبق آمارهای شبکه ایران تلنت در ایران درآمد متوسط ماهیانه یک حسابدار در سال ۱۴۰۱ در حدود ۷ میلیون تومان است که این مبلغ در سال چیزی در حدود میانگین ۸۰ میلیون تومان می‌شود. در کل رشته حسابداری یکی از پردرآمدترین رشته‌ها در کل جهان به حساب می‌آید، اما تا به حال به این فکر کرده‌اید که کدام زمینه از شغل حسابداری پردرآمدتر است؟ در ادامه این مقاله از موسسه حسابداری ماکان پولسازترین کار در حرفه حسابداری معرفی خواهند شد.

پولسازترین کار در حرفه حسابداری

چرا حسابداری یک شغل پرتقاضا است؟

حسابداری به دلیل داشتن فرصت‌های شغلی فراوان در کشور و بالا بودن درآمد آن، یک رشته پرتقاضا به حساب می‌آید. دلیل افزایش فرصت‌های شغلی رشته حسابداری در کشور، افزایش روز به روز کسب و کارها است. کارشناسان عقیده دارند که حرفه حسابداری هرگز دچار کسادی نمی‌شود، همچنین آینده شغلی رشته حسابداری در اکثر کشورهای دنیا تضمین شده است. انواع کسب و کارها چه در حال رشد باشند و چه در حال سقوط در هر صورت نیازمند حسابدار، حسابرس و یا مشاور مالی هستند.

در کسب و کارها و سازمان‌های بزرگ، حسابداری فقط محدود به کارمند حسابدار نمی‌شود و نیاز به مشاوران متخصص‌تری دارد. از معمول‌ترین شغل‌های رشته حسابداری می‌توان کارمند حسابداری و دفتردار را نام برد. کار اصلی کارمند حسابداری حفظ و مدیریت امور مالی است و دفتردار مسئولیت حفظ وقایع مالی روزانه یک سازمان را برعهده دارد. این دو شغل در زمینه حسابداری جزو اشغال پردرآمد در رشته حسابداری به شمار می‌آیند، اما با افرایش تغییر و تحولات در شیوه‌های تجارت، حسابداران مسئولیت‌های پیچیده‌تری پیدا کرده‌اند. اگر می‌خواهید با پردرآمدترین و پولسازترین کارها در حرفه حسابداری آشنا شوید ادامه این مقاله را از دست ندهید.

شغل‌های پردرآمد بازار کار حسابداری

همانطور که پیش‌تر ذکر شد، با پیشرفت روزافزون و گسترش تجارت و کسب و کارها، نیاز به متخصصان در زمینه‌های مختلف رشته حسابداری افزایش یافته است. این موضوع باعث تنوع در شاخه‌های حسابداری و همچنین ایجاد شغل‌های پردرآمد در این زمینه شده است. البته این شغل‌ها نیاز به تخصص و دانش زیادی داشته و همچنین مسئولیت بزرگی برای این متخصصان به حساب می‌آیند. با این وجود حسابداری رشته‌ای است که دانش‌آموختگان آن خیلی سریع می‌توانند وارد بازار کار شوند و شرط آن نیز داشتن مهارت و قدرت تحلیل خوب است. حالا وقت آن رسیده که این شغل‌های پردرآمد را به شما معرفی کنیم.

تحلیلگر اعتبار

وظیفه اصلی یک تحلیلگر اعتبار ارزیابی اعتبار افراد است. آن‌ها اطلاعات مربوط به پیشینه افراد مختلف را جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل می‌کنند و با این کار اعتبار یا عدم اعتبار فرد را مشخص می‌کنند. به طور مثال در بانک‌ها یا شرکت‌های بیمه شایستگی متقاضی وام باید مشخص شود. تحلیلگران اعتبار شایستگی یا عدم شایستگی این متقاضیان را تعیین می‌کنند. یک تحلیلگر اعتبار ممکن است در بررسی و بازبینی حساب‌های مشکل‌ساز نیز نقش مهمی داشته باشد. مثلا در بانک‌هایی که کارت‌های اعتباری صادر می‌کنند، ممکن است برخی مشتریان از پرداخت مبالغ خود قصر در بروند، یک تحلیلگر اعتبار داده‌های این مشتریان را بررسی کرده و ممکن است به مسدودسازی کارت یا کاهش اعتبار این مشتری رای بدهد.

حسابرس مالی

حسابرس مالی پرونده‌های مالی یک فرد یا کسب و کار را بررسی می‌کند. هدف از بررسی پرونده‌های مالی اطمینان از دقیق و صحیح ثبت شدن محاسبات مربوط به امور و مسائل مالی است. موارد مشکوک به جرایم مالی و ارزیابی تصادفی موارد مدیریت مالی به حسابرسی این افراد نیاز دارد. با وجدان بودن، قابل اعتماد بودن، داشتن دقت و جزئی‌نگری ویژگی‌هایی لازم برای حسابرسان مالی هستند. حسابرسی خود چند بخش متفاوت دارد. حسابرسی درون سازمانی و برون سازمانی، حسابرسی قضایی و حسابرسی دولتی دسته‌‌هایی از حسابرسی مالی هستند.

مشاور امور مالی شخصی

یک مشاور امور مالی شخصی با افراد کار می‌کند و طبق اهداف فرد، برنامه‌های مالی مشخصی را برای او ارزیابی و تدوین می‌کند. مشاوران مالی شخصی طبق شرایط متفاوت افراد ممکن است توصیه‌هایی برای سرمایه گذاری یا راه‌هایی برای کاهش هزینه‌ها ارائه دهند. مشاوران امور مالی شخصی می‌توانند با  موسسات مشاوره مالی نیز کار کنند و به مشتریان آن‌ها خدماتی ارائه دهند.

مدیر مالیات بین‌المللی

مدیران مالیات بین‌المللی علاوه بر کار کردن با شرکت‌ها و سازمان‌ها می‌توانند برای دولت‌ها و مراجع قانونی و تجاری نیز کار کنند. مدیر مالیات بین المللی باید دانش خود را در حوزه قوانین مالیات جهانی افزایش دهد و از قوانین جدید و به‌روز مالیاتی جهانی آگاه باشد، در غیر این صورت نمی‌تواند اطمینان حاصل کند که شرکت‌ها و سازمان‌های فعال در کشورهای مختلف، از قوانین مالیاتی آن کشور پیروی می‌کنند یا نه.

توسعه‌دهنده نرم‌ افزار حسابداری

سازمان‌ها، شرکت‌ها و کسب و کارهای مختلف برای مدیریت امور مالی و حسابداری خود از نرم افزارهای مخصوص خود استفاده می‌کنند. یک توسعه‌دهنده نرم ‌افزار حسابداری وظیفه طراحی، تولید، پشتیبانی و بهبود این نرم افزارها را به عهده دارد. همچنین این توسعه‌دهندگان باید اطمینان حاصل کنند که نرم افزاری که توسط یک کسب و کار استفاده می‌شود، در دستیابی به اهداف سازمانی آن‌ها موثر بوده، کار آن‌ها را ساده‌تر و دقیق‌تر کرده و در زمان آن‌ها نیز صرفه جویی می‌کند. به همین منظور توسعه‌دهنده نرم افزار حسابداری باید به طور مستقیم با تیم‌های مختلف کسب و کارها در ارتباط باشند.

 تحلیلگر ریسک

تحلیلگران ریسک نقش بسیار مهمی در انواع کسب و کارها را دارند زیرا مسئولیت تصمیمات تجاری مهم و ارزیابی ریسک‌های مالی را به عهده دارند. آن‌ها با استفاده از ابزارهای تحلیلی و نرم افزارهای حسابداری حرفه‌ای برای پیش بینی بهترین و بدترین نتایج ممکن استفاده می‌کنند. یک تحلیلگر ریسک باید روندهای تغییرات در آینده و هزینه‌ها را نیز پیش بینی کند. افرادی که به عنوان یک تحلیلگر ریسک کار می‌کنند باید تخصص و دانش بسیار بالایی در زمینه‌های مختلف بازار، اعتباری، عملیاتی و نظارتی داشته باشند. تحلیلگران ریسک می‌توانند در بخش‌های بازرگانی، بازاریابی، فروش، خدمات مالی یا بانکداری خصوصی فعالیت کنند.

حسابدار ارشد

حسابداران ارشد بر قسمت حسابداری سازمان‌ها و تطبیق سیاست‌های حسابداری با خط مشی کل سازمان نظارت می‌کنند. برخلاف کارمندان حسابداری، حسابداران ارشد نیازی نیست وظایفی مانند وارد کردن داده‌ها، به روز رسانی دفتر حسابداری یا تهیه ترازنامه‌ها را انجام دهند، بلکه آن‌ها باید امور مالیات شرکت یا سازمان را مدیریت کرده و از صحیح، دقیق و به روز بودن گزارشات و صورت‌های مالی اطمینان پیدا کنند. گاهی یک حسابدار ارشد، وظیفه برقراری ارتباط بین کارمند حسابداری و مدیر را نیز دارد.

مسئول تطبیق

مسئول تطبیق وظیفه دارد تا از مطابقت پرونده‌ها و تصمیمات مالی مربوط به سازمان با قوانین ملی اطمینان پیدا کند. با این کار باعث می‌شود آسیب‌های احتمالی مانند کاهش سطح اعتبار و یا جریمه به دلیل نقض قوانین در سازمان کاهش یابد. گاهی عملیات به کارگرفته شده در شرکت با استانداردهای درون شرکت یا سازمان نیز مطابقت ندارد، در این زمان مسئول تطبیق باید مطابقت آن‌ها را مدیریت کند.

تحلیلگر بودجه

تحلیلگر بودجه مسئولیت تعیین زمان، مکان و مقدار پولی را دارد که سازمان باید برای رسیدن به هدف خود خرج کند. تحلیلگران بودجه برای اطمینان از اینکه بودجه سازمان به درستی خرج می‌شود باید طرح‌های بودجه را در سراسر سازمان مدیریت کنند. تحلیلگران بودجه بهتر است تحلیل‌های خود را به صورت مستقل انجام داده و به صورت پروپوزال به مدیران ارائه دهند.

تحلیلگر مالی

آن‌ها با درنظر گرفتن اهداف سازمان و ارزیابی آن‌ها، پرسودترین تصمیمات را در زمینه مالی سازمان انتخاب می‌کنند. تحلیلگران مالی با ردیابی وضعیت سهام، اوراق قرضه و دیگر سرمایه گذاری‌های سازمان، توصیه‌ها و پیش بینی‌های لازم در این زمینه را ارائه می‌دهند.

 حسابدار قضایی

یکی دیگر از شغل‌های پرطرفدار رشته حسابداری، حسابدار قضایی است. این حسابداران وقایع مالی در پرونده‌های قضایی و جرایم را بررسی می‌کنند. حسابداران قضایی باید به طور مستقیم با مراجع قانونی و قضایی ارتباط داشته باشند تا از جزئیات خرج، ارسال یا دریافت پول طرف‌های درگیر پرونده مطلع شوند. در پرونده‌های مربوط به کلاهبرداری و اختلاس، حسابدار قضایی سعی می‌کند تا ماهیت جرایم مالی را برای دادگاه توضیح داده و نحوه وقوع جرم را مشخص کند، همچنین راه‌هایی برای پیشگیری از وقوع جرم‌های مشابه پیشنهاد می‌دهد. یکی دیگر از وظایف حسابدار قضایی معرفی افراد دخیل در فعالیت‌های مالی غیرقانونی به دادگاه است.

مدیر مالی

سلامت اقتصادی و مالی یک سازمان به مدیر مالی آن بستگی دارد. یک مدیر مالی تصمیم‌گیری‌های مهمی را برای تحقق اهداف سازمان انجام می‌دهد. یک مدیر مالی باید توانایی تحلیلی و مهارت‌های ارتباطی خوبی داشته باشد تا بتواند به عنوان بخشی از یک تیم کار کند. داشتن اطلاعات به روز از قوانین مالی و تغییرات و نوسانات بازار از دیگر مهارت‌های لازم برای یک مدیر مالی است.

روش‌های افزایش درآمد در حسابداری

پیش‌تر پردرآمدترین شغل‌ها در زمینه حسابداری را معرفی کردیم، اما ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که چگونه می‌توان درآمد بیشتری در زمینه حسابداری به دست آورد؟ در هر حرفه روش‌ها و اسراری برای افزایش درآمد وجود دارد. برای اکثر شغل‌ها دو گروه کارفرما و کارمند وجود دارد که معمولا کارفرمایان درآمد بیشتری دارند، اما در مورد حرفه حساب داری همچین ذهنیتی وجود ندارد. حسابداری در واقع فرآیند، یادگیری، به کارگیری و نتیجه گیری است. در ادامه رازهایی را به شما می‌گوییم که باعث افزایش درآمد در کار حسابداری می‌شود.

افزایش مهارت‌های مربوط به حسابداری

در مشاغل مربوط به حسابداری آموخته‌های آکادمیک و تئوری لازم است ولی کافی نیست. شرکت در دوره‌های مختلف حسابداری مانند دوره‌های حسابداری بازار کار باعث می‌شود از نزدیک با ثبت رویدادهای مالی آشنا شوید. شرکت در دوره‌های عملی و کاربردی در کوتاه مدت می‌تواند به شما کمک کند که به یک حسابدار حرفه‌ای تبدیل شوید.

 مطالعه مقالات و اخبار حسابداری

انواع دوره‌های حسابداری هرچقدر هم که کامل باشند، باز هم کافی نیستند، زیرا اطلاعات مربوط به دانش حسابداری هر روزه به روز می‌شوند. برای اینکه از آخرین اطلاعات مربوط به حسابداری آگاه شوید می‌توانید به سایت‌های معتبر مراجعه کرده، در کانال‌های مربوط به اخبار حسابداری عضو شده و مقالات کاربردی مربوط به حسابداری را مطالعه کنید.

افزایش مهارت‌های نرم افزار حسابداری

در گذشته تصوری که افراد از شغل حسابداری داشتند، پر کردن فرم‌های مختلف و کاغذبازی بود. امروزه نرم افزارهای حسابداری حرفه‌ای زیادی طراحی شده‌اند که تقریبا تمامی سازمان‌ها و کسب و کارها از این نرم افزارها استفاده کرده و یا نرم افزارهای حسابداری مربوط به کسب و کار خود را دارند. تسلط به این نرم افزارها باعث افزایش احتمال استخدام شما در سازمان‌های مختلف می‌شود.

پولسازترین کار در حرفه حسابداری

گرفتن پروژه‌های مالی خاص

پروژه‌هایی که در یک مدت زمان کوتاه می‌توانند درآمدزایی بالایی را برای شما رقم بزنند. این پروژه‌ها می‌توانند تاثیر بسیار مثبتی در سوابق کاری شما داشته باشند. پروژه‌های خاصی که معمولا دارای حساسیت زیادی از طرف صاحب آن هستند، می‌توانند نقش بسزایی در شخصیت یک حسابدار داشته باشند. از نمونه‌های این پروژه‌ها می‌توان مدیریت مالی سریال‌های تلویزیونی، رادیویی و برنامه‌های تولیدی شبکه‌های اجتماعی را نام برد. حال ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که چگونه می‌توان تعداد پروژه‌های حسابداری را افزایش داد؟ در زیر نکاتی  برای افزایش این پروژه‌ها معرفی شده‌اند.بهینه سازی و مدیریت زمان،استفاده از تجربیات حسابداران با تجربه و با سابقه زیاد،کسب تجربه کاربردی ،بهبود روابط اجتماعی و افزایش نگرش تیمی،توجه بیشتر به رسانه‌ها،داشتن تسلط کامل به نرم افزار‌های حسابداری.

درباره نویسنده

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *